fbpx

Θρέφει ο ύπνος μόνο, τα παιδιά;

Στην Ελλάδα πολύ συχνά λέμε περιπαιχτικά, «ο ύπνος θρέφει τα παιδιά και ο ήλιος τα …». Όπως όλες οι δημοσοφίες έτσι και αυτή κρύβει βαθιά γνώση μέσα της, διότι πράγματι ο ύπνος είναι η δύναμη του οργανισμού και μια σειρά από τις πιο σημαντικές διεργασίες, λαμβάνουν χώρα κατά εκείνη την περίοδο.

Η πληθώρα των ρήσεων σχετικά με τον ύπνο δεν σταματάει όμως εδώ. Ο Αριστοτέλης, είχε γράψει “Περί ύπνου και εγρηγόρσεως” και “Περί μακροβιότητας και βραχυβιότητας” ενώ ο Μέλανδρος είπε ‘’Ο ύπνος είναι φάρμακο για κάθε αρρώστια’’.

Και γυρνώντας στο αρχικό ρητό, πως ο ύπνος θρέφει τα παιδιά, εμείς θα θέλαμε να συμπληρώσουμε πως, και όχι μόνο!!

Ο ύπνος, είναι σημαντικός για την υγεία μας τόσο στην σωστή ποσότητα όσο και στην ποιότητα του. Αναφορικά βελτιώνει την υγεία της καρδιάς, βοηθάει στην μη απόκτηση περιττού βάρους ενώ παράλληλα διατηρεί και το μυαλό μας σε εγρήγορση. Εκτενώς, ο ύπνος επηρεάζει, θεραπεύει και ενισχύει με 5 διαφορετικούς τρόπους  το σώμα μας.

Διαβάστε στην συνέχεια ποια:

 1. Μυαλό: Το μυαλό μας κατά την διάρκεια του ύπνου μένει ενεργό. Μέσω διαφόρων διαδικασιών το μυαλό μας, ενισχύει την ανάμνηση και παράλληλα εξασκεί τις νοητικές και σωματικές δεξιότητες. Σύμφωνα με τα ανωτέρω, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως η διαδικασία της γνώσης ενισχύεται κατά τον ύπνο. Έτσι, ότι πληροφορία έχουμε  αποθηκεύονται και γίνονται πιο δυνατές κατά την περίοδο αυτή.
 2. Διατήρηση βάρους: Αν παρατηρήσετε η έλλειψη ύπνου συνδυάζεται άμεσα με την λήψη τροφών πλούσιων σε υδατάνθρακες. Σύμφωνα με μια έρευνα του πανεπιστημίου του Σικάγο, έδειξε πως οι άνθρωποι που προσέχουν τι καταναλώνουν και κοιμούνται επαρκείς ώρες χάνουν πιο εύκολα κιλά από άτομα που δεν τηρούν το ίδιο τρόπο ζωής.
 3. Αυξάνει την δημιουργικότητα: Ένας καλός ύπνος οργανώνει καλύτερα τι αναμνήσεις και τις δεξιότητες μας. Άρα οδηγεί και σε αυξημένη δημιουργικότητα.
 4. Δρα ως αγχολυτικό: Ο ύπνος είναι γνωστό πως μειώνει τα επίπεδα του στρες στον οργανισμό μας. Αυτό σημαίνει πως ελέγχεται καλύτερα η αρτηριακή πίεση έτσι μπορούμε να βελτιώσουμε και την υγεία της καρδιάς μας.
 5. Μακροζωία: Η αιτία δεν έχει εξηγηθεί ακόμα αλλά συχνά ο σωστός ύπνος συνδέεται με την μακροζωία. Εικάζεται πως ο καλός ύπνος διατηρεί την ψυχολογία, το σώμα και τον οργανισμό μας σε ένα καλό επίπεδο.

Πέρα των παραπάνω στοιχείων σημαντικό είναι να προσθέσουμε πως ο ύπνος βοηθάει στην ενίσχυση και την ανάπλαση των κυττάρων της επιδερμίδας.

Συχνά όμως, ενώ γνωρίζουμε όλα τα ευεργετικά του οφέλη για τον οργανισμό μας, αδιαφορούμε ή λόγω υποχρεώσεων δεν είναι εφικτό να διατηρήσουμε ένα σταθερό και ικανοποιητικό πρόγραμμα ύπνου. Έτσι, αυτό έχει ως αποτέλεσμα, την μη σωστή ανάπλαση των επιδερμικών κυττάρων.

Τι συνεπάγεται αυτό;

 1. Ατονία του δέρματος
 2. Εμφάνιση πρόωρων ρυτίδων
 3. Σπυράκια
 4. Μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια
 5. Έλλειψη ενυδάτωσης

Και θα μας ρωτήσετε, “καλά πως είναι δυνατόν να δημιουργούνται όλα αυτά από την έλλειψη ύπνου;”

Και όμως, όταν «ξεχνάμε» ή αδυνατούμε να πραγματοποιήσουμε ένα ικανοποιητικό αριθμό ωρών ύπνου, τότε τα επίπεδα της κορτιζόλης ανεβαίνουν. Η κορτιζόλη είναι γνωστή ορμόνη που ευθύνεται για το στρες.

Όταν λοιπόν, η κορτιζόλη αυξάνεται, συνεπάγονται όλα τα παραπάνω καθώς και ο σχηματισμός του υαλουρονικού οξέος(!).

Στην lavera, αντιλαμβανόμενοι τις έντονες συνθήκες ζωής που βιώνουν οι άνθρωποι σκεφτήκαμε και αναπτύξαμε μια νέα καινοτόμα Vegan σειρά περιποίησης προσώπου νυκτός, την  Re-energizing.

   

Η σειρά Re-energizing αποτελείται από 3 προϊόντα, τα οποία είναι και τα απαραίτητα για μια σωστή ρουτίνα βραδινής περιποίησης. Η σειρά περιλαμβάνει:

 1. Την Ενυδατική Κρέμα Προσώπου
 2. Την Κρέμα Ματιών
 3. Το Ελιξίριο Έλαιο

Όπως όλα τα προϊόντα της lavera, έτσι και αυτά περιέχουν μόνο φυσικά συστατικά. Και τα τρία προϊόντα της Vegan σειράς Re-energizing, περιλαμβάνουν βιολογικό σταφύλι και βιταμίνη Ε, τα οποία είναι γνωστά συστατικά για την αντιφλεγμονώδη, αντιμικροβιακή και ενυδατική τους ιδιότητα.

Η καινοτομία μας βρίσκεται στον πατενταρισμένο βιολογικό σακχαρίτη φυτικής προέλευσης, που βρίσκεται στην ενυδατική κρέμα, ο οποίος αναζωογονεί την υφή του δέρματος κατά την διάρκεια της νύχτας και χαρίζει στο δέρμα λάμψη.

Επιπλέον, το βιολογικό σταφύλι (σκούρο χρώμα) είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα, βιταμίνη Ε, μέταλλα και φλαβονοειδή(στη φλούδα) . Έτσι, αποκτά την ενυδατική, αναπλαστική  και αντιοξειδωτική του ιδιότητα.

Από την άλλη, η βιταμίνη Ε έχει αντιοξειδωτική δράση και προστατεύει από τις επιβλαβής συνθήκες που υπάρχουν γύρω μας, όπως για παράδειγμα το καυσαέριο.

Ωστόσο, η καινοτομία μας δεν βρίσκεται μόνο στα φυσικά υλικά που χρησιμοποιούμε αλλά και στην βιωσιμότητα των καλλυντικών μας.

Θα ήταν σχήμα οξύμωρο, τα προϊόντα μας να περιέχουν φυσικές πρώτες ύλες και η συσκευασία τους να βλάπτει το περιβάλλον. Για αυτό στην lavera σκεφτήκαμε ακόμη πιο οικολογικά και κατασκευάσαμε συσκευασίες από 100% ανακυκλωμένες ίνες. Η εξωτερική συσκευασία της σειράς Re-energizing δεν περιέχει έξτρα χαρτί που αναλύει τα συστατικά και τον τρόπος χρήσης και δράσης του προϊόντος. Απλούστατα τα έχει τυπωμένα στην εσωτερική πλευρά, η οποία μπορεί να κοπεί και να απορριφθεί στους αντίστοιχους κάδους ανακύκλωσης. Το ίδιο παραμένει και στις εσωτερικές συσκευασίες της σειράς Re-energizing, όπου επί παραδείγματι στην ενυδατική κρέμα, το 73% στο βαζάκι της είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένες ύλες.

Φυσικά, η σύνθεση της σειράς όπως προαναφέραμε είναι Vegan και είναι αυτονόητο για την εταιρίας μας πως θα ήταν και cruelty free.

Είναι καλό να ενσωματώνουμε όσο μπορούμε στην καθημερινότητα μας συνήθειες ευεργετικές που έχουν ως στόχο την φροντίδα του εαυτού μας. Δεν χρειάζονται πολλά, παρά μόνον λίγα μικρά βηματάκια κάθε φορά. Στην lavera είμαστε εδώ να απλοποιήσουμε την ρουτίνα ομορφιά σας, είτε βραδινή είτε πρωινή με τον πιο φυσικό τρόπο.

Δοκιμάστε και ενημερωθείτε για την νέα μας σειρά Re-energizing εδώ: https://www.lavera.gr/product-category/facial-care/re-energizing-sleeping-care/

Δώστε ενέργεια στα κύτταρα σας μέσω του ύπνου και την δύναμη της Re-energizing Facial Skin Care Range.