fbpx

Προστασία από την ήλιο: Γιατί να επιλέξεις βιολογικά αντηλιακά αντί των συμβατικών.

Το καλοκαίρι είναι εδώ και η θερμοκρασία ανεβαίνει κάθε μέρα όλο και περισσότερο. Ήδη ένας μεγάλος αριθμός του πληθυσμού κανονίζει μικρές εξορμήσεις το σαββατοκύριακο στην θάλασσα ενώ κάποιοι άλλοι οργανώνουν δειλά δειλά τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Ο πιο σημαντικός εξοπλισμός για την παραλία, για τις βόλτες μέσα στην πόλη κατά τις πρωινές – μεσημεριανές ώρες, για τις επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και κατά την συμμετοχή σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που απαιτεί έκθεση κάτω από τον ήλιο, είναι το αντηλιακό μας.

Το περιβαλλοντικό κόστος που καλείται να αντιμετωπίσει η νέα γενιά είναι μεγάλο (δεν φωνάζουμε τυχαία για αυτό τόσα χρόνια), και οι βλαβερές συνέπειες από την καταστροφή του περιβάλλοντος κάθε χρόνο δείχνουν αυξητική τάση.

Μία από τις πιο βλαβερές συνέπειες τις κλιματικής αλλαγής, είναι και η ‘’ποιότητα’’ της ακτινοβολίας του ήλιου, ενώ είναι κάτι το οποίο δεν το συνειδητοποιούμε άμεσα και συνεχίζουμε να εκθέτουμε το σώμα μας κάτω από αυτές χωρίς προστασία.

Σε αυτό θέλουμε να κάνουμε μια ειδική σημείωση, πως το αντηλιακό, είναι απαραίτητο σε όλες τις δραστηριότητες τώρα το καλοκαίρι και όχι μόνο, όταν πηγαίνουμε παραλία. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό κατά την έκθεση μας στο ήλιο, προκειμένου να αποκτήσουμε το «τέλειο μαύρισμα» να μην το ξεχνάμε διότι οι ακτίνες UVA/UVB έχουν αρνητικά αποτελέσματά επάνω στην επιδερμίδα μας, παρόλο που δεν είναι άμεσα ορατό.

Και τώρα ας περάσουμε, στο εξής: Γιατί να επιλέξει κάποιος βιολογικά αντηλιακά έναντι των συμβατικών;

Έτσι, με μια πρώτη σκέψη μας έρχονται οι εξής λόγοι, επιγραμματικά:

  • Δεν περιέχουν επικίνδυνα συστατικά, όπως parabens, κ.α.
  • Είναι απόλυτα ασφαλή με το δέρμα.
  • Δεν δοκιμάζονται επάνω σε ζώα.
  • Είναι αποτελεσματικά.
  • Σέβονται το περιβάλλον.
  • Υπόκεινται σε αυστηρούς ελέγχους.

Ας εξηγήσουμε κάποια από τα παραπάνω στοιχεία πιο διεξοδικά.

Τι σημαίνει πως είναι απόλυτα ασφαλή και συμβατά με την επιδερμίδα μας:

Λόγω του ότι αποτελούνται από φυσικά συστατικά, τα οποία έχουν εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες και δεν περιέχουν ‘’ύποπτες’’ χημικές ουσίες έτσι, δρουν μέσω φυσικών διαδικασιών ως προς την επιδερμίδα μας χωρίς να διαταράσσουν την ισορροπία της.

Είναι αποτελεσματικά:

Πρέπει να γνωρίζουμε πως τα καλλυντικά αποτελούνται από δύο ειδών συστατικά, τα ενεργά και τα ανενεργά. Ενεργά είναι εκείνα που επιδρούν θετικά στο δέρμα. Τα ανενεργά βοηθούν μόνο στη σταθερότητα και την υφή της σύνθεσης και πολλές φορές είναι ύποπτα για διάφορες παρενέργειες. Η φυσική άμυνα του δέρματος πολλές φορές μπλοκάρει τις ουσίες που δεν αναγνωρίζει, με αποτέλεσμα να μην επιτρέπεται η απορρόφηση του καλλυντικού, επομένως και η αποτελεσματικότητά του. Έτσι, λόγω του ότι τα βιολογικά καλλυντικά δεν περιέχουν ανενεργά συστατικά, τα ενεργά συστατικά τους απορροφώνται καλύτερα, γι’ αυτό και τα αποτελέσματά τους είναι αξιοσημείωτα.

Δεν περιέχουν επικίνδυνα συστατικά:

Τα βιολογικά αντηλιακά δεν περιέχουν βλαβερά συστατικά για την επιδερμίδα όπως είναι τα parabens, η αμμωνία, η σιλικόνη, μόλυβδο και πολλά ακόμη.

Πως σέβονται το περιβάλλον;

Μέσω της βιοδιασπώμενης σύνθεσης τους. Τα συστατικά τους προέρχονται από πιστοποιημένες βιολογικές καλλιέργειες, όπου δεν χρησιμοποιούνται παρασιτοκτόνα και χημικά ενώ η σύνθεση τους δεν περιέχει ΓΤΟ. Καθ’ όλη την διάρκεια της παραγωγής πραγματοποιούνται ποιοτικοί έλεγχοι ενώ παράλληλά απαγορεύονται ρητά οι δοκιμές στα ζώα.

Value for money

H τιμή των βιολογικών αντιηλιακών σε σχέση με την επεξεργασία, την ποιότητα και την αποτελεσματικότητά τους είναι πιο οικονομική από εκείνη των συμβατικών

Τέλος, πολύ σημαντικό κατά την επιλογή βιολογικών αντηλιακών και προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας, πρέπει να δώσετε σημασία στα εξής:

Φυσικά ή βιολογικά αντιηλιακά; Ποια η διαφορά…
Ένα αντιηλιακό που έχει φυσικά συστατικά δεν σημαίνει ότι είναι και βιολογικό. Τα βιολογικά αντιηλιακά, όπως ακριβώς και τα τρόφιμα, φέρουν στη συσκευασία τους σφραγίδα πιστοποίησης από τους οργανισμούς πιστοποίησης βιολογικών.

Τι πρέπει να προσέχουμε;
Αναζητούμε τη σφραγίδα πιστοποίησης στη συσκευασία. Η σφραγίδα είναι ο μοναδικός τρόπος αναγνώρισης των βιολογικών προϊόντων. Εάν δεν υπάρχει σήμα πιστοποίησης, τότε το καλλυντικό δε μπορεί να πωληθεί ως βιολογικό προϊόν.

 

Για να βρείτε τον ιδανικό βιολογικό αντηλιακό για όλοι την οικογένεια, ακολουθήστε των παρακάτω σύνδεσμο: https://www.lavera.gr/product-category/sun-sensitiv/antiliaki-prostasia/