fbpx

Πως να χρησιμοποιήσεις το σαλικυλικό οξύ;

Ψάχνετε για ένα ολοκαίνουργιο προϊόν ομορφιάς που θα αποφράξει τους πόρους σας και θα αφήσει το δέρμα σας πιο απαλό, καθαρό και απαλλαγμένο από ατέλειες; Το σαλικυλικό οξύ θα μπορούσε να είναι αυτό.

Εάν το να βάζετε οξύ στο πρόσωπό σας ακούγεται λίγο τρομακτικό, μην ανησυχείτε! Το σαλικυλικό οξύ είναι στην πραγματικότητα ένας τύπος φυσικού οξέος περιποίησης της επιδερμίδας, που σημαίνει ότι είναι απολύτως ασφαλές για χρήση και μπορεί να έχει πολλά πιθανά οφέλη για την επιδερμίδα σας. Είναι βασικό συστατικό σε πολλά προϊόντα περιποίησης δέρματος, συμπεριλαμβανομένων καθαριστικών, ορών και τζελ.
Ας αναλύσουμε ακριβώς τι είναι αυτό το οξύ, πώς να το χρησιμοποιήσετε και γιατί θα μπορούσε να είναι ο νέος καλύτερος φίλος του δέρματός σας.

Τι είναι το σαλικυλικό οξύ;

Το σαλικυλικό οξύ είναι ένας τύπος βήτα-υδροξυ οξέος (BHA), μια φυσική φυτική ορμόνη που συνήθως προέρχεται από πράγματα όπως ο φλοιός ιτιάς. Μπορεί να διεισδύσει μέσα από πολλαπλά στρώματα δέρματος βοηθώντας να σπάσει τα φράγματα που έχουν παγιδευτεί από κάτω. Όταν εφαρμόζεται στο δέρμα, το σαλικυλικό οξύ μπορεί να εισχωρήσει βαθιά στους πόρους και να διασπάσει πρωτεΐνες που κάνουν τα κύτταρα του δέρματός σας να επανενωθούν μεταξύ τους. Το σαλικυλικό οξύ μπορεί επιπλέον να βοηθήσει στην καταπολέμηση των βακτηρίων που μπορεί να προκαλούν την εμφάνιση κηλίδων και μαύρων στιγμάτων στην επιφάνεια.

Τα οφέλη ομορφιάς του σαλικυλικού οξέος

Το BHA έχει μια ολόκληρη σειρά από οφέλη για το δέρμα. Μπορεί να βοηθήσει με κηλίδες, μαύρα στίγματα ή επίμονα λιπαρό δέρμα. Εδώ είναι μερικά από τα κύρια πλεονεκτήματα του σαλικυλικού οξέος.

Είναι απολεπιστικό

Όταν χρησιμοποιείται για αρκετές εβδομάδες, το σαλικυλικό οξύ μπορεί να βοηθήσει στην απολέπιση του δέρματος και στη διάλυση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και της λιπαρότητας, που μπορεί να φράζουν τους πόρους σας.

Είναι καταπραϋντικό 

Εκτός από το να απαλλάσσει το δέρμα σας από το υπερβολικό σμήγμα και την ανεπιθύμητη βρωμιά μέσω των ικανοτήτων του σε βάθος καθαρισμού, το σαλικυλικό οξύ μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της ερυθρότητας.
Λόγω αυτών των δύο σημαντικών πλεονεκτημάτων, το σαλικυλικό οξύ μπορεί να βοηθήσει στη μείωση την συσσώρευση σμήγματος στου πόρους σας και στην εξισορρόπηση του συνολικού επιπέδου pH του δέρματός σας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το σαλικυλικό οξύ

Το σαλικυλικό οξύ είναι εύκολο στη χρήση επειδή είναι ένα ενεργό συστατικό σε τόσα πολλά προϊόντα περιποίησης δέρματος. Τα περισσότερα από αυτά περιέχουν μόνο μικρές ποσότητες αυτού του οξέος περιποίησης της επιδερμίδας για να εξασφαλίσετε ότι θα αποκομίσετε τα οφέλη χωρίς το δέρμα σας να στεγνώσει ή να ερεθιστεί.

Θα εντοπίσετε το σαλικυλικό οξύ ειδικά σε αρκετά προϊόντα μας, όπως στη σειρά προσώπου Pure Beauty.

Δείτε την σειρά εδώ:  https://www.lavera.gr/?s=pure+beauty+&post_type=product 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *