fbpx

Η Lavera σηκώνει το Γερμανικό βραβείο Αειφορίας 2023!

βραβείο βιωσιμότητας 2023 lavera

Ένα ακόμη ορόσημο μπαίνει στην προσωπική της ανάπτυξη και πορεία, στον κόσμο των φυσικών καλλυντικών!

 

Από την 1 έως τις 2 Δεκεμβρίου, η 15η Γερμανική Ημέρα Αειφορίας ανέδειξε για άλλη μια φορά εντυπωσιακά, τη συμβολή που έχουν ήδη κάνει άνθρωποι, οργανισμοί και εταιρείες στη Γερμανία στους τομείς του μετασχηματισμού του κλίματος, της βιοποικιλότητας, των πόρων, της εφοδιαστικής αλυσίδας και την κοινωνία, και ως εκ τούτου να αντιμετωπίσει ζητήματα όπου η πίεση για δράση είναι ιδιαίτερα υψηλή.

Στις 2 Δεκεμβρίου, αφοσιωμένοι παράγοντες και κορυφαίες εταιρείες, για τις οποίες η βιώσιμη δράση αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του επιχειρηματικού τους μοντέλου, συγκεντρώθηκαν στο Ντίσελντορφ, με την ευκαιρία του Γερμανικού Βραβείου Αειφορίας, προκειμένου να αναδείξουν το έργο τους και να παραλάβουν το βραβείο τους οι νικητές ανάμεσα στους άξιους ανταγωνιστές τους.

Όπως κάθε χρόνο, στην εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου, και άνοιξε ο Ομοσπονδιακός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς, τιμήθηκαν επίτιμοι βραβευθέντες όπως ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό και ο Μάικλ Πάτρικ Κέλι.

Λίγο πριν το τέλος της εκδήλωσης έγινε βράβευση των εταιριών για την ενεργό τους δράση για ένα πιο βιώσιμο τρόπο παραγωγής, διανομής, διάθεσης αλλά και ύπαρξης ενός προϊόντος. Έτσι, η εταιρία μας lavera αναδείχθηκε ως η νικήτρια του Γερμανικού Βραβείου Αειφορίας 2023 στον τομέα της και απέσπασε το βραβείο με την ονομασία

German Sustainability Prize 2023.

βραβείο βιωσιμότητας lavera Ο Dr. Phillip Haase αποδέχτηκε το πολυπόθητο τρόπαιο εκ μέρους του ιδρυτή της εταιρείας Thomas Haase, εκπροσωπώντας ολόκληρη την εταιρία.

Η απόκτηση του Γερμανικού Βραβείου Αειφορίας αποτελεί για εμάς μια σημαντική βράβευση, αφού επί 35 χρόνια εστιάζουμε σταθερά στην ανάπτυξη και εφαρμογή ενός βιώσιμου επιχειρηματικού μοντέλου.

Από την ίδρυσή, η Lavera έχει προσανατολίσει με τόλμη και αδιαλλαξία όλους τους τομείς της εταιρείας προς τη βιωσιμότητα, την αποτελεσματικότητα και τις ανάγκες των πελατών.

«Οι επιχειρηματικές μας δραστηριότητες διαμορφώνονται από οικολογικές, οικονομικές και κοινωνικές πτυχές, από την εξόρυξη πρώτων υλών έως τη διάθεση των προϊόντων στους πελάτες μας», λέει ο ιδρυτής της εταιρείας, Thomas Haase. «Επειδή εδώ και 35 χρόνια θεωρούμε υποχρέωσή μας προς τις μελλοντικές γενιές να αναλάβουμε την ευθύνη για το μέλλον του πλανήτη μας».

Απαρχής, το όραμα του ιδρυτή ήταν να διαθέσει πιστοποιημένα φυσικά καλλυντικά ώστε να αλλάξει τη γκάμα των προϊόντων περιποίησης που χρησιμοποιεί ο κόσμος καθημερινά και να ενισχύσει την βιώσιμη ανάπτυξη στον κόσμο των καλλυντικών μακροχρόνια.

Με επιτυχία, η Lavera εξάγει πλέον περίπου 250 φυσικά καλλυντικά προϊόντα Lavera σε περισσότερες από 40 χώρες και συμμετέχει σε έργα προστασίας του κλίματος και ανάπτυξης σε όλο τον κόσμο. Ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης ελέγχει την κατανάλωση πόρων και όλα τα συστήματα διαχείρισης ενέργειας, αποβλήτων και περιβάλλοντος, την επαγγελματική υγεία και ασφάλεια και τη διασφάλιση ποιότητας μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.

Ο γιος και διοικητικό πλέον στέλεχος της εταιρίας Dr. Phillip Haase, που παρέλαβε και το βραβείο, δηλώνει πως:

«Ως εταιρεία, μπορούμε να ενισχύσουμε τη βιωσιμότητα με αποτελεσματικές και έξυπνες λύσεις. Ο καθένας μπορεί επίσης να συμβάλει στη μείωση του δικού του οικολογικού αποτυπώματος αγοράζοντας βιώσιμα προϊόντα».

Ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει όμως την εταιρία και θα συνεχίσει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοσοφίας της είναι πως:

η φύση, ειδικά για τον κόσμο της lavera, αποτελεί την μόνη αλήθεια – και όλοι μας πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη να κάνουμε ενέργειες ώστε να την διαφυλάξουμε.