fbpx

10+1 Πράγματα να κάνεις την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς για να δώσεις μια νέα χροιά στο Νέο Έτος που έρχεται!

Αυτές οι μοναδικές δραστηριότητες θα γίνουν γρήγορα μέρος των παραδόσεων σας την 1η Ιανουαρίου.

Είμαστε εδώ για να σας πούμε ότι η Πρωτοχρονιά μπορεί να είναι εξίσου διασκεδαστική! Στην πραγματικότητα, η λίστα με τα πράγματα που πρέπει να κάνετε την Πρωτοχρονιά έχει πολλές διασκεδαστικές χειμερινές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας ή να δοκιμάσετε με φίλους και οικογένεια. Μερικές από αυτές τις ιδέες μπορούν ακόμη και να ενσωματωθούν ως μοναδικές παραδόσεις της Πρωτοχρονιάς, αν θέλετε να δημιουργήσετε ξεχωριστές αναμνήσεις χρόνο με το χρόνο.

Μπορείτε να καλωσορίσετε την πρώτη μέρα του χρόνου με ψώνια, ανανέωση στο σπίτι ή εκδηλώνοντας τις προθέσεις και τις αποφάσεις σας για την Νέα Χρονιά σε ένα σημειωματάριο.

Ανεξάρτητα από το πώς φαντάζεστε να πάει η πρώτη σας μέρα του 2023, είμαστε σίγουροι ότι μία από αυτές τις δραστηριότητες θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε τη νέα χρονιά με τον σωστό τρόπο.

Έξοδος στον κινηματογράφο

Αν δεν καταφέρατε να δείτε κάτι νέο στους κινηματογράφους το 2022, απολαύστε μια ταινία την Πρωτοχρονιά. Κάντε το ιδιαίτερα ξεχωριστό και δοκιμάστε όλα τα αγαπημένα σας σνακ.

Ξεκινήστε ένα καινούργιο βιβλίο

Αν στόχο για το νέο έτος αποτελεί η ανάγνωση περισσότερων βιβλίων τη νέα χρονιά, αυτός είναι ο τέλειος τρόπος για να ξεκινήσετε. Διαλέξτε ένα μυθιστόρημα που κεντρίζει το ενδιαφέρον σας και περάστε τη μέρα σας κάνοντας μια γενναία ‘’βουτιά’’ στην ανάγνωση του.

Περάστε μια μέρα Spa – στο σπίτι

Ακόμα κι αν τα σπα είναι κλειστά την Πρωτοχρονιά, μπορείτε ακόμα να επιδοθείτε σε λίγη αυτοφροντίδα. Εντάξτε αυτή τη συνήθεια στις ημέρα σας και φτιάξτε τις δικές σας θεραπείες σπα στο σπίτι.

Δειπνίστε σε ένα εστιατόριο που δεν έχετε πάει ποτέ

Ένα όμορφο κομμάτι που συνοδεύει την έλευση της νέας χρονιάς είναι να ξεκινήσουμε μια νέα αρχή. Γιατί να μην γίνει μια εξαιρετική συνήθεια, μαζί με φίλους, και να δοκιμάζετε μια νέα κουζίνα που σας δελέασε;

Κανονίστε μια πεζοπορία

Προγραμματίστε μια πεζοπορία με την οικογένεια ή τους φίλους σας και απολαύστε λίγο καθαρό αέρα. Αν έχετε κατοικίδιο, πάρτε το και αυτό μια βόλτα στη φύση!

Κάντε κάτι σε εξωτερικό χώρο 

Φέρτε τα πατίνια σας σε ένα προσωρινό παγοδρόμιο, φορέστε τα και πηγαίνετε για μια βόλτα πάνω στον πάγο. (Προσοχή στις πτώσεις!)

 

Κάντε καθαριότητα σε βάθος

Εάν δεν είχατε χρόνο λόγω δουλειάς να τακτοποιήσετε το σπίτι σας λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου πιθανότατα κάθεστε σε σωρούς από πράγματα που πρέπει να οργανωθούν, να ταξινομηθούν, να καθαριστούν ή να πεταχτούν. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια ολική καθαριότητα και τακτοποίηση ώστε ο χρόνος να κάνει ‘’είσοδο’’ σε ένα υγιές, λαμπερό περιβάλλον.

Ξεκινήστε ένα Bullet Journal

Έχεις μεγάλα σχέδια για φέτος. Κατέγραψε τα σε ένα ημερολόγιο bullet και νιώθετε μια αίσθηση ικανοποίησης κάθε φορά που διαγράφετε κάτι από τη λίστα σας.

Ξεκίνα ένα μαραθώνιο ταινιών

Ορισμένοι, έχουν ως ιερή παράδοση να περνάνε την 1η Ιανουαρίου στον καναπέ, βλέποντας τηλεόραση και ‘’αναρρώνοντας’’ από το προηγούμενο βράδυ. Πολλά κανάλια το ενισχύουν προβάλλοντας μαραθώνιους κλασικών εκπομπών διάρκειας μιας ημέρας (ή μιας εβδομάδας): Εάν αυτό δεν ταιριάζει με τα γούστα σας, μπορείτε πάντα να παρακολουθήσετε κάτι στο Netflix, στο Hulu ή στο Disney+.

Ή απλά δείτε μια ταινία

Εάν δεν είστε καθόλου του έξω και σας αρέσει να  αράζετε στον καναπέ αντί να συμμετάσχετε σε έναν ολόκληρο τηλεοπτικό μαραθώνιο, δοκιμάστε να δείτε μόνο μία πρωτοχρονιάτικη ταινία. Από το The Gold Rush μέχρι το Ghostbusters II μέχρι το When Harry Met Sally, μερικές από τις καλύτερες ταινίες διαδραματίζονται στην αλλαγή της νέας χρονιάς.

Πάρτε μέρος σε έναν μικρό μαραθώνιο

Ξεκινήστε τη χρονιά σας με ένα υγιεινό τρόπο ζωής. Οι αγώνες της 1ης Ιανουαρίου είναι μια ετήσια παράδοση, και φέτος πολλοί από αυτούς εξακολουθούν να είναι σε πλήρη ισχύ. Διαλέξτε μια διαδρομή μικρή, ώστε να είστε στην φυσικά κατάσταση, να το βγάλετε ως το τέλος (αστειευόμαστε) και δοκιμάστε την αντοχή σας για το νέο έτος!

 

 

 

Όπως και να σας βρει το νέο έτος, είτε θέλετε να ακολουθήσετε έναν από τους παραπάνω τρόπου είτε όχι, η ομάδα μας, σας εύχεται Καλή Χρονιά με υγεία, τύχη και δημιουργικές στιγμές! Το 2023 να γίνει η αρχή για όμορφα, ζωογόνα ξεκινήματα στην ζωή σας!