fbpx

Σωστή φροντίδα για το ξηρό δέρμα: Τι πρέπει να γνωρίζετε!

Είναι το δέρμα σας ευαίσθητο; Ειδικά όταν οι θερμοκρασίες είναι ακραίες, δηλαδή χειμώνα και καλοκαίρι, η καθημερινή φροντίδα για το ξηρό και ευαίσθητο δέρμα μπορεί να είναι μια πραγματική πρόκληση. Τα άτομα με αυτόν τον – δυστυχώς όλο και πιο συνηθισμένο – τύπο δέρματος τείνουν να ανησυχούν για την κατάσταση του στρεσαρισμένου δέρματός τους. Ήπια, βιολογικά φυτικά συστατικά που δεν ερεθίζουν το ξηρό δέρμα και οι ολοκληρωμένες φόρμουλες περιποίησης υπόσχονται ήπια φυσική βοήθεια για το ξηρό, ευαίσθητο δέρμα. Θα σας πούμε τι πρέπει να προσέξετε όσον αφορά τον καθαρισμό και τη θρέψη, ακριβώς παρακάτω:

Τα σημάδια ξηρού δέρματος

Το ξηρό δέρμα συχνά υποδηλώνει μειωμένη δραστηριότητα στους σμηγματογόνους αδένες. Του λείπει και υγρασία και λάδι. Οι δυσάρεστες συνέπειες: Η λειτουργία του προστατευτικού όξινου μανδύα του δέρματος διαταράσσεται. Τα εξωτερικά σημάδια αυτής της έλλειψης λειτουργίας μπορεί να είναι ξεφλουδισμένα και τραχιά μπαλώματα του δέρματος (π.χ. στα μάγουλα), μερική ερυθρότητα ακόμη και λεπτές επιδερμικές ρωγμές. Σε πολλές περιπτώσεις, το ξηρό δέρμα προκαλεί αίσθηση κνησμού. Ο πρώιμος σχηματισμός ρυτίδων (που προκαλείται από ξηρότητα) είναι πιθανώς ένα από τα ανεπιθύμητα αποτελέσματα του ξηρού και κατεστραμμένου δέρματος.

Ήπια θρέψη με πολλά φυσικά έλαια και υγρασία

Ήπια προϊόντα περιποίησης με όσο το δυνατόν χαμηλότερο ποσοστό αλκοόλης θα πρέπει να χρησιμοποιούνται στο ξηρό δέρμα. Αρχικά, η ισορροπία λιπιδίων και υγρασίας πρέπει να αποκατασταθεί και το δέρμα σας να εφοδιαστεί με επαρκή έλαια. «Άρα, πως θα περιποιηθώ με τον πιο κατάλληλο τρόπο το δέρμα μου;», διάβασε παρακάτω.

Σωστή φροντίδα προσώπου για ξηρό και ευαίσθητο δέρμα

Το ξηρό δέρμα απαιτεί ήπια θρέψη που δεν θα το ξηραίνει και θα προσφέρει ιδιαίτερα μακρόχρονη ενυδάτωση. Επομένως, η καθημερινή σας ρουτίνα ομορφιάς θα πρέπει να επικεντρώνεται στην καταπραϋντική προστασία του δέρματος. Τα προϊόντα περιποίησης προσώπου για ξηρό και απαιτητικό δέρμα έχουν ως στόχο να υποστηρίξουν ή να δημιουργήσουν τον προστατευτικό μανδύα του δέρματος και να μειώσουν τυχόν αίσθηση σφιξίματος.

Η κρέμα ημέρας σας θα πρέπει ιδανικά να γεμίζει τις κενές εναποθέσεις υγρασίας στο δέρμα σας το πρωί, π.χ. με τη βοήθεια πολύτιμων ουσιών όπως το υαλουρονικό οξύ. Η προστασία του δέρματος, η διατήρηση της υγρασίας και οι ιδιότητες σύσφιξης του δέρματος μπορούν να εξουδετερώσουν την ξηρότητα που προκαλείται κυρίως από τη γήρανση. Μια εξαιρετικά ισορροπημένη φόρμουλα από πολύτιμα οργανικά έλαια και λίπη από τη μια και πολύτιμους ενυδατικούς παράγοντες από την άλλη, είναι επίσης η ιδανική λύση περιποίησης για την κρέμα νυκτός. Οι ενυδατικοί οροί ή τα έλαια προσώπου είναι ένα χρήσιμο συμπλήρωμα κατά τη φροντίδα του ξηρού δέρματος.

Οι ρυτίδες που προκαλούνται από την ξηρότητα (ως αποτέλεσμα της ηλικίας) συχνά αναπτύσσονται γύρω από τα μάτια και τα χείλη. Μια εντατικά θρεπτική κρέμα ματιών μπορεί επομένως να απλωθεί στο δέρμα σας το πρωί και το βράδυ, ως τελευταίο βήμα στην καθημερινή σας ρουτίνα ομορφιάς.

Καθαρισμός προσώπου; Φυσικά και ναι, όμως με ήπιες συνθέσεις…

Για να αφαιρέσετε καλά τα σωματίδια βρωμιάς και τα υπολείμματα του μακιγιάζ από το ταλαιπωρημένο δέρμα σας, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ήπιο γαλάκτωμα καθαρισμού. Τα καθαριστικά γαλακτώματα προσώπου στην lavera, παρέχουν υγρασία και θρέψη από την πρώτη κιόλας φορά που καθαρίζετε. 

Κορυφαία συμβουλή: Προσέξτε να μην πλένετε το πρόσωπό σας με νερό που είναι πολύ καυτό γιατί θα τονίσει ακόμη περισσότερο το ξηρό δέρμα σας. Για καθαρή επιδερμίδα, μπορείτε στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε ένα ήπιο τονωτικό που καθαρίζει απαλά το δέρμα σας έτσι ώστε να είναι τέλεια προετοιμασμένο να δεχτεί την ενυδατική σας κρέμα.

Θέλετε μια σύντομη και αποτελεσματική ρουτίνα; Συνεχίστε να διαβάζετε:

Πρωί:

  • Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο γάλα καθαρισμού που έχει ενισχυτική δράση
  • Εάν είναι απαραίτητο, χρησιμοποιήστε ένα ήπιο τόνερ
  • Μια ελαφριά, ενυδατική κρέμα παρέχει στο δέρμα σας επαρκή θρέψη για την ημέρα
  • Οι ευαίσθητες, ξηρές περιοχές γύρω από τα μάτια μπορούν επίσης να ενυδατωθούν με μια κρέμα ματιών.

Απόγευμα:

  • Χρησιμοποιήστε γαλάκτωμα καθαρισμού με θρεπτικές, ενυδατικές ιδιότητες για την αφαίρεση ρύπων, σμήγματος και μακιγιάζ από το δέρμα
  • Ήπιο τονωτικό για επιπλέον καθαρισμό
  • Κρέμα νύχτας για την ανάπλαση του δέρματος
  • Φροντίδα ματιών για τις ρυτίδες που προκαλούνται από την ξηρότητα

Αν βρήκες το άρθρο αυτό ενδιαφέρον θα χαρούμε να το μοιραστείς με κάποιον στο προφίλ σου!